Okinawa Times – článok

23. novembra 2021by Daniel Baran

Sme veľmi radi, že sa členka SFKaBU, Andrea Klementisová,  podujala na preklade článku z okinawských novín Okinawa TIMES, kde sa píše o svetovom turnaji na Okinawe v roku 2022.

Ada Klementisová je aj na oficiálnej fotke spolu s okinawskými majstrami a predstaviteľmi Okinawskej prefektúry:

Zľava: Minoru Nakazato, Masaaki Ikemiyagi, Kunio Arakaki, Andrea Klementisová, Mutsuko Kawakami, Hayato Sawada, Meitatsu Yagi, Yoshitaka Taira

 

preklad článku:

Okinawa Times 20. November 2021, str.28

Hostenie svetového turnaja odloženého kvôli COVID 19

„Výkonný výbor 1. Svetového juniorského turnaja v okinawskom karate” sa 19. novembra stretol v budove Okinawskej prefektúry a oznámil, že turnaj, ktorý bol vplyvom nového koronavírusu odložený, sa bude konať v stredu 3. augusta budúceho roka(2022).

Po skončení juniorského turnaja(-15r.) sa 6. augusta a 7. augusta 2022 uskutoční aj „2. Svetový turnaj v okinawskom karate (+15r.)“. V rámci oboch turnajov, súťažiaci s najvyšším bodovým ohodnotením budú postúpovať do ďalších kôl. Súťaže sú rozdelené podľa štýlov, vrátane Shuri/Tomari-te kei (ďalšie sú: Naha-te kei, Uechi-ryu kei, Kobudo-bo a Kobudo-sai) v kategóriách podľa veku.
Najskôr sa v rámci jednotlivých turnajov uskutočnia oddelené predkolá pre Okinawu a pre ostatná prefektúry Japonska/zahraničie. Kvalifikovaní pretekári sa budú môcť zúčastniť hlavného turnaja v auguste. Mutsuko Kawakami, zástupkyňa generálneho riaditeľa zodpovedného za kultúru a šport, povedala: „Počas 50. výročia Anniversary Youth projektu sa stretnú nadšenci karate z celého sveta a budú mať príležitosť predviesť to najlepšie z ich každodenného tvrdého tréningu.
Kunio Arakaki, prezident Okinawskej asociácie na podporu tradičného karatedo (Okinawa Dento Karatedo Shinkokai), povedal: „Chcem, aby deti z prefektúry pocítili radosť z dvoch svetových turnajov konajúcich sa ich rodisku na Okinawe, a taktiež si prajem aby mohli komunikovať s karatistami z celého sveta.“

Po skončení oboch súťaží sú taktiež naplánované semináre, ktoré sa budú konať v Okinawskom Karate Kaikane a Prefekturálnom Budokane 8. augusta 2022(pondelok). Pozvaní sú majstri z viacerých veľkých organizácií karate v rámci prefektúry, a teda nadšenci karate a kobudo budú mať možnosť študovať rôzne tréningové metódy a oveľa viac.

https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/2021/01/logo_sfk_obrazok-640x640.png
https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/rok_20203.png
Kontakt
+421 903 919 943
+421 915 472 241
info@karate-slovakia.sk
Miletičova 3/a Bratislava, 821 08 Slovensko
NÁRODNÉ VZDELÁVACIE STREDISKO EURETHICS ETSIA
https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/LOGO-EURETHICS-ETSIA-testo-in-contorni-160x160.png

Copyright © 2014 Slovenská federácia karate a bojových umení.
Created with ❤ by Marek Tettinger.