WUKF BRITISH OPEN KARATE CHAMPIONSHIPS

14. februára 2023by Daniel Baran

Dňa 11.2.2023 sa v anglickom Crawley uskutočnil medzinárodný turnaj pod hlavičkou WUKF British Open karate Championships. Organizátori zaregistrovali okolo 1100 štartov. Na 10 tatami súťažilo o titul majstra Veľkej Británie viac ako 670 pretekárov zo 6 krajín  – Spojené krátľovstvo, Írsko, Rumunsko, Dánsko, Poľsko a Slovensko. SFKaBU reprezentovali 4 pretekári, ktorí nakoniec vybojovali 4 medaily. Získať titul majstra Veľkej Británie sa im síce nepodarilo, ale so ziskom 3 strieborných a jednej bronzovej medaily ukázali, že ich úroveň presahuje hranice Slovenska. Kvalita všetkých pretekárov bola mimoriadne vysoká, o čom svedčí aj fakt, že organizátor obmedzil počet štartujúcich a ukončil možnú registráciu už 3 týždne pred jej plánovaným ukončením. Na turnaji sa predstavila špička nielen zahraničných federácií, ale najmä federácií Anglicka, Škótska, Walesu a Severného Írska.

S najtesnejším možným rozdielom 0,1 bodu v konečnom skóre získali striebornú medailu:

Viktor Ollé v kategórii 13 ročných kata open chlapcov

Tomáš Lesay v kategórii 16 – 17 ročných v kata other style dorastencov.

V kategóriách kobudo sa v dvoch štartoch predstavil aj Maxim Ján Sarkocy, ktorý získal v kategórii Long +16 rokov striebornú medailu a kategórii Short +16 rokov bronz.

V ťažkých kategóriách sa zhodne na 5. mieste po vynikajúcich výkonoch umiestnili aj Ema Leasayová v kategórii +18 rokov kata other style ženy a Maxim Ján Sarkocy v kata 16 – 17 ročných kata other style dorastencov.

Výpravu sprevádzali a kaučovali reprezentační tréneri pre kata a kobudo sensei Ján Dado a Ľubomíra Dado Klementisová.

Turnaj mal veľmi vysokú úroveň, kategórie boli nabité špičkovými pretekármi. Organizátori zvládli svoju úlohu bravúrne, čo je veľmi dobrý signál pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta WUKF, ktoré budú organizované tiež pod patronátom prezidenta Kanzen Karate Scotland Roy O´Kane v Dundee v júli tohto roku. S výkonmi našich reprezentantov sme spokojní, o čom svedčia aj ich výsledky. Presadiť sa v tak silnej konkurencii pri domácich rozhodcoch, keď na niektorých tatami rozhodovali kata len traja, je nesmierne ťažké, ale presvedčili. V každom prípade to bola cenná skúsenosť pre všetkých“ skonštatovali Ján a Ľubomíra Dado.

 

V mene SFKaBU gratulujeme a ďakujeme za reprezentovanie Federácie a SR.

 

foto a text: Ľubomíra Dado Klementisová

https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/2021/01/logo_sfk_obrazok-640x640.png
https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/rok_20203.png
Kontakt
+421 903 919 943
+421 915 472 241
info@karate-slovakia.sk
Miletičova 3/a Bratislava, 821 08 Slovensko
NÁRODNÉ VZDELÁVACIE STREDISKO EURETHICS ETSIA
https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/LOGO-EURETHICS-ETSIA-testo-in-contorni-160x160.png

Copyright © 2014 Slovenská federácia karate a bojových umení.
Created with ❤ by Marek Tettinger.