Sústredenie Arashi Budokan a Rikaizen

30. augusta 2024by Daniel Baran

V dňoch 23.-25. augusta zorganizoval klub Arashi Budokan Palárikovo spoločne s maďarským klubom Rikaizen Székesfehérvár s hosťami z klubu Kerecsen Tatabánya spoločné sústredenie v maďarskom Siófoku pri Balatone, ktoré začalo spoločným 2-hodinovým tréningom, kde mali účastníci jedinečnú tréningovú príležitosť, kde sa stretli dva svetovo uznávané štýly karate – Goju Ryu a Shotokan, ktorá priniesla príležitosť zažiť harmóniu dvoch tradičných škôl bojového umenia, ktoré svojimi charakteristickými vlastnosťami symbolizujú silu tigra a eleganciu žeriava v jedinečnej harmónii.

Jednotliví členovia striedavo predviedli charakteristické kata zo svojich štýlov, ako napríklad Gekisai Dai I., Heian Godan, Saifa, Jion, Seiinchin, Kanku Dai, Seipai, Tekki Shodan (Naihanchi) a kobudo kata Kaatin no kon. Následne v časti zameranej na bunkai sensei László Péter Rimai, 5. dan karate, odprezentoval jednotlivé aplikácie kata Heian Shodan, interpretované podľa aspektov Koryu Karate Jutsu Jissen Ryu, vrátane použitia vitálnych bodov Kyusho jutsu, kde pokročilé znalosti Adriána Klemana v tejto oblasti poskytli tiež významnú pomoc. Zámerne boli do dvojíc vybraní cvičenci tak, aby spolu cvičili predstavitelia rôznych štýlov, pre možnosť lepšieho spoznania sa a porovnania jednotlivých smerov karate.

Po tréningových jednotkách nasledovali rôzne spoločné aktivity, ako kúpanie na Balatone, koncerty, testovanie svojich fyzických a psychických síl na lanovej prekážkovej dráhe a tiež Sayonara Party počas nočnej plavby disco loďou na Balatone.

 

foto a text: Adrián Kleman

https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/2021/01/logo_sfk_obrazok-640x640.png
https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/peniaze_na-web-sfk.png
Kontakt
info@karate-slovakia.sk
Miletičova 3/a Bratislava, 821 08 Slovensko
NÁRODNÉ VZDELÁVACIE STREDISKO EURETHICS ETSIA
https://karate-slovakia.sk/wp-content/uploads/LOGO-EURETHICS-ETSIA-testo-in-contorni-160x160.png

Copyright © 2014 Slovenská federácia karate a bojových umení.
Created with ❤ by Marek Tettinger.